17 April, 2012
Assalamualaikum....
Chocolate Ice Cream Strawberry Marble Cake dari Chef Tania. Terima kasih chef. Di bawah ini saya lampirkan resepinya. Sesiapa yang hendak mencuba silakan...

250g butter cair + 2 sudu besar minyak jagung
230g gula caster
9 biji kuning telor
7 biji putih telor
1 sdb ovalette
1/2 sdk baking powder
20g strawberry ice cream powder
230 g tepong gandum @ tepong top
1 sdk vanila

1. Mesin semua bahan kecuali butter hingga kembang. Masuk butter cair kaup balik.
2. Bahagi 2. Satu bahagian biar plain. Satu bahagian lagi bahagi 2. Satu campur 1 sdk strawberry paste & pewarna pink dan satu lagi  campur 1sdb coklat emulco dan 1sdb serbuk koko. Tuang dalam loyang 9" selang seli.
2. Bakar 180 darjah celcius selama 45 minit ke 1 jam. 

0 comments:

Post a Comment